Novi Pazar od pre desetak dana ima novog heroja. Čoveka koji je mogao da ostane da gura loptu i trese mreže po evropskim klubovima, ali je odabrao zov srca, a ujedno ispunio i tuđa. Jer, Novi Pazar danas nije mesto gde će se samo otići i obaviti posao. Novi Pazar je danas mesto koje odiše svežinom, iskustvom i koje će nastojati da bude još modernije nego što je danas. Jer, moderno je dobro, ne uvek iu svemu, ali u fudbalu danas bez toga ne može.

Adem Ljajić je taj čovek. Onaj koji će unaprediti sve što se trenutno gradi u Novom Pazaru. Zapalio ih je pre nego što je potpisao, nakon što je potpisao, a onda i na debiju.

“Osećaj (na debiju) je bio neverovatan, neki dečački san mi se ispunio kada sam istrčao na stadion da igram pred mojim ljudima, pred mojim sugrađanima i da igram za klub i za grad u kojem sam odrastao. Bio je jako dobar osećaj, neopisiva emocija sigurno”, počeo je Ljajić ekskluzivno za “Deporteske.net“.

Nije počeo svoj prvi meč po dolasku u Novi Pazar, na tribinama je vladao žamor i neizvesnost – ¡una onda vaga! Gol za pobedu nad Napretkom i to kakav.

“Uoči utakmice nisam puno razmišljao, gledao sam samo da se koncetrišem na samu utakmicu i da probam da doprinesem nešto na terenu što bi donelo ekipi pobedu, na kraju se ispostavilo kao dobra stvar, jer sam ušao sa klupe i doneo tu pobedu pred našim navijačima “.

FK Novi Pazar

Sve to, prouzrokovalo je u njemu tremu. Jer, sve oči bile su uprte u njega.

“Naravno da je postojala trema neka pozitivna, generalno u karijeri sam gledao da nemam neku tremu ili neki strah bilo koje utakmice, što bi se reklo iskusan sam. Tolike godine sam na toj sceni da pokušavam da se skoncetrišem maksimalno da sebe ne bih doveo u neku situaciju da imam neku preveliku temu, ali jeste bila prisutna pozitivna trema. Bilo je i neko, kako bih rekao, uzbuđenje zato što je prvi put trebalo da igram pred mojim ljudima što bi se reklo. Nije bilo lako, na kraju se sve završilo kako treba i to je bilo najvažnije”.

Nakon tog pogotka, kada je loptu, pri isteku 65. minuta prvobitno primio desnom nogom, u istom ju je sebi nametio na šut i onda poslao u mrežu Kruševljana za eksploziju emocija.

“Iskreno, ja sam par puta već i rekao da je to bio moj dečački san, ali da sam zamišljao da može ovako nešto da se desi – nisam. Da sam ja pisao ovu scenu ne bih uspeo ovako da je napišem, ali desilo se i hvala svim ljudima koji su prisustvovali tome i koji su doprineli svemu tome jer su nam bili vetar u leđa i pogurali nas na tom putu i stvarno sam srećan zbog toga.


¿Proslava? Tamo su bili moji drugovi iz detinjstva, moj mocoso, ponela me je cela ta atmosfera. Otrčao sam do njih… Ta scena, ta slika… Svi su to videli, tako da stvarno je bilo emotivno sa moje i njihove strane, ali dobro to je bila neka trenutna reakcija, zbog toga sam i otrčao do njih”.

Kako je uopšte doslo do ideje da potpiše za Novi Pazar?

“Došlo je do toga zato što sam na prijateljski način raskinuo ugovor sa zadnjih klubom u kojim sam igrao u Turskoj. Nisam ni ja bio zadovoljan sa nekim stvarima zato se to i dešavalo u nekih par dana do kraja prelaznog roka i dosla je ta neka ideja ne mogu da kažem da se to nije već i zadnjih par godina pominjalo, ali u tom trenutku to nije bilo realno. Ali sad je dosao taj pravi trenutak da se pridružim Novom Pazaru. Nisam se puno razmišljao, doneo sam odluku i opet kažem da mislim da nisam pogrešio i da je to bila prava odluka, da je to moja želja od detinjstva. Na kraju se ispostavilo kao pravi pogodak”.

Projekat kluba je vrlo ozbiljan, o čemu svedoče imena poput njega, Stefana Šćepovića i Sejdube Sume. Koliko može Novi Pazar ove sezone?

“Ne bih puno pričao o tome gde vidim, mi treba da se usredsredimo na nas i da gledamo i igramo utakmicu za utakmicu i da damo maksimum svoj na svakom meču. Jesu velika očekivanja jer su došli dobri igrači, dugo Novi Pazar nije imao ovako ozbiljnu ekipu… Tako da velika su očekivanja, ne treba da bežimo od odgovornosti, treba svako da preuzme svoj deo odgovornosti i da da svoj maksimum… Ne bih puno pričao gde ćemo stići, to ćemo videti na kraju sezone. radimo trening za treningom, utakmicu za utakmicom, da na svakom treningu damo maksimum i onda, siguran sam, da ako budemo pravi, ako budemo trenirali kako treba i ako budemo dali maksimum, da rezultat neće izostati”završio je Ljajić za naš portal.

Read More

Leave a comment