Campanie de strângere de carte pentru Republica Moldova, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și cu Direcția pentru Cultură Sibiu, demarează o nouă campanie de strângere de carte, de data acesta, în folosul comunităților rurale și mic-urbane din Republica Moldova.

Intitulată „DAR de CARTE și dePARTE”, campania este organizată ca urmare a încheierii unui acuerdo de parteneriatîntre Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și biblioteca publică sibiană, instituție culturală care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu. Acordul prevede derulara unei serii de proiecte culturale în republica moldova, la chișinău și în alte localități, proiecte cuidad a la avea în vedere interacțiunea cultural între cean doeter In zone in care accesul la acțiuni și resurse educaționale este mai restrâns: donații de carte, expoziții, diferite activități educative sau artistice, informează un comunicat al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Inițiativa pornirii acestei campanii de donație de carte este motivată, în egală măsură, de necesitățile reale constatate la nivelul bibliotecilor din raza Raionului Dondușeni, spații care oferă acces la resurse culturale și educaționale locuitorilor din acele comunități, dar în care fondul de carte este învechit și restrâns. Aceste aspecte au fost constatate în cadrul proiectului „Ion Druță, membru de onoare al Academiei Române – File și frunze de dor”, desfășurat în cadrul acordului de cooperareîncheiat de Consiliul Județean Sibiu și autoritățile Raionului Dondușeni din Republica Moldova.

„Există comunități, mai cu seamă în mediile defavorizate sau vulnerabile, în care se resimte o lipsă sau limitare a accesului tinerilor și al oamenilor, în general, la cultură și educație, la cunoaștere și dobândire de competen se pot translatee, aspect o restrângere a orizontului, a șanselor pentru un viitor mai bun. Observând și înțelegând aceste lucruri, am considerat că stă și în puterea noastră să îmbunătățim viața și viitorul acestor comunități. Lansăm astfel un apel public în vederea colectării cât mai multor publicații pe care să le ducem înspre Republica Moldova în lunile următoare. Încurajăm membrii comunității sibiene să ni se alăture în acest demers, prin donarea de cărți editate recent, în special, dar nu exclusiv, în limba română. Intenționăm să colectăm volume relativ noi care să bucure mai ales copiii, dar sunt bine-primite și publicațiile destinate adulților. Noi vom avea grijă ca ele să ajungă cu bine în țara vecină, unde își vor găsi loc pe rafturile bibliotecilor și în alte spații de lectură spre folosul și încântarea cititorilor de acolo”, transmite managerul bibliotecii publice sibiene, d. Razvan C. Pop.

Publicațiile donate se colectează la sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7) și în filialeleacesteia.

Leer más

Discover a hidden easter egg

A word from our sponsor

spot_img

read more

explore

other articles