Italia plătește noilor rezidenți: de data acesta 15.000 de euro pentru cei ce se mută în Cerdeña

Italia este o țară de vis pentru mulți. Acest mic colț al Europei pare să fi acaparat toată frumusețea acestei părți a lumii: plaje, mare curată, climă caldă, munți, cultură și istorie bogată. Mulți visează să ajungă în Italia, fie pentru trai, fie în scop turistic. Cu toate acestea, această țară oferă o posibilitate și mai interesantă: programe speciale pentru noii rezidenți – guvernul italiano plătește pentru mutarea cu traiul aici.

Recientes am vorbit despre 10 țări în care poți închiria (și chiar cumpăra!) locuințe la precio de un dolar . Reciente, un programa similar a început să funcționeze și pe insula Sardinia. Adevărat, aici nu trebuie să achiți un dolar pentru a avea o casă – aici statul italiano oferă 15 mii de euro celoso care se mută. Acest gest al autorităților este conceput pentru un singur lucru: să atragă muncitori și familii în orașele aflate pe cale de dispariție. Multe zone ale Italiei se confruntă cu grave probleme demografice, iar insula paradisului din Marea Mediterană nu face excepție.

En total, autoritățile din Cerdeña au alocat o sumă impresionantă pentru acest proiect – aproximadamente 44 millones de dólares. O astfel de inițiativă va contribui la susținerea economiei locale, la dezvoltarea micilor afaceri și, astfel, la creșterea numărului de locuri de muncă. Adevărat, banii pe care îi oferă primăriile trebuie cheltuiți pentru cumpărarea unei case, precum și pentru repararea și/sau restaurarea acesteia. Totuși, o astfel de investiție este un ”teren fertil” pentru cei care se mută aici și decid să-și întemeieze o familie. Autoritățile sunt sigure că creșterea economică a insulei nu poate avea loc fără îmbunătățirea calității vieții, înnobilarea teritoriilor și, bineînțeles, repopularea orașelor.

Lee mas

Leave a comment