Hrvatska rukometna reprezentacija već duže vrijeme reda jedan loš rezultat za drugim.

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, promjene izbornika, posrtaja protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, na trenutno stanje u intervjuu za Deportes novosti osvrnuo se Lino Cervar.

Bivši izbornik donedavno je bio koordinator u HRS-u, ali i ta je funkcija ukinuta nakon loših rezultata SP-u.

“Svi su mi okrenuli leđa, nisam to zaslužio. Tražio sam da mi netko iz HOO-a i resornog Ministarstva objasni zašto se to dogodilo, ali odgovora nema. Volio bih da mi netko od odgovornih objasni zašto. Sjećam se, doživio sam u životu dosta nepravdi, bio sam kritiziran i kad sam osvajao srebra. ‘Zašto opet nije bilo zlato?’, mnogi su me napadali”, potužio se.

“Neću nikad pričati protiv kolega, to nije moj đir, neću blatiti Golužu, Babića, Horvata, evo sada Perkovca, no prvo smo poslije mojih zlata i srebra osvajali bronce, sada ni to. Ponavljam, svi moji nasljednici davali su i daju sve od sebe, ali statistika je neumoljiva. Nakon svega nisam nikome dobar”, nastavio je.

“Neću se nikako složiti s tim da naš rukomet umire jer ne umire. Imamo mi još dosta mladih igrača koji su spremni za velike stvari. Gledao sam Kuzmanovića protiv Nizozemske, mislim da opet imamo pravog vratara. Nisu ni drugi lošiji, pogledamo li redom mlade igrače i nabrojimo li ih, sve su to igrači koji mogu parirati svakom protivniku na toj poziciji, ali rezultati izostaju. Već nekoliko godina nismo na nivou, posljednji put smo bili dobro na EP 2020. u Švedskoj, podsjetio bih da sam ja tada bio na klupi”, zaključio je Červar.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Leer más

Leave a comment