Proyecto Leonardo: el controlador de Sony para hombres con una desventaja

Ook mensen met een handicap willen gamen. Sony heeft een slimme gadget bedacht die je aan bijna elke handicap kan aanpassen: proyecto Leonardo.

¿Qué es el proyecto Leonardo?

El Proyecto Leonardo es un dispositivo en la parte delantera de Sony, el control de PlayStation 5 vervangt. De vorm heeft wel wat weg van de Empresa de nave espacial. De bedieningsknoppen bevinden zich aan de rand van een cirkel, terwijl het pookje is veranderd door een echte joystick. Het handige aan deze gadget is dat je deze zo kan inrichten als je precies will, waar gehandicapte mensen al een tijdje op zitten te wachten.

Zo kan je elke knop op een plek plaatsen waar jij dat wil en met software de controller op deze manier aanpassen. Op die manier kan je de voor mensen met een wat minder fijne motoriek lastig te bedienen Controlador Sony PlayStation 5Veranderen en un gadget de juego ideal.

Samenwerking reunió organizaciones para gehandicapten

El Proyecto Leonardo es una empresa similar a la de Sony en organizaciones que se adaptan a la discapacidad. Met behulp van hun tips, aanbevelingen y input is het technische team van sony aan het knutselen geslagen. Zo kwamen ze op dit, voorlopige, ontwerp voor project Leonardo. Mogelijk komt de definitieve versie er anders uit te zien dan dit.

Daarbij worden het voortdurend verbeteringen aangebracht. Zo kan je, mede op aanraden van de deelnemende organisaties,ook via vier 3,5 mm AUX pobreten apparaten aansluiten, die het voor bepaalde groepen gehandicapten ook mogelijk maken om te gamen. Kan een gehandicapte maar één, de enkele lichaamsdelen bedienen? Geen probleem, je kan meerdere controllers aan elkaar koppelen alsof het om een ​​enkele controller gaat.

Kortom, dit is inclusiviteit waar je wel wat aan hebt. Waarschijnlijk gaan een hoop mensen met een lichamelijke beperking behoorlijk blij van worden. Een enkel kritiekpuntje dat je wel eens hoort, is dat de controller alleen te gebruiken is in combinatie met een Sony PS5j PlayStation and niet bijvoorbeeld in combinatie with een pc.

De verschillende losse onderdelen van project Leonardo maken deze controller makkelijk te configureren.

Wanneer komt deze controller beschikbaar?

De ontwikkeling van de controller is al behoorlijk ver. Wat je hier ziet zijn enkele prototipon die dicht bij productie zitten. Wil je meedenken conoció el ontwikkeling van project Leonardo? Dan vind je meer op de página web de Sony.

Lee mas

Discover a hidden easter egg

A word from our sponsor

spot_img

read more

explore

other articles