Prueba de cultura general. Care this diferența dintre mandarine și clementine?

Clementinele și mandarinele sunt cele mai populare citrice, de obicei confundate între ele. De ce? Deoarece sunt foarte asemănătoare ca aspect, iar uneori pot avea și gusturi similare. Dar care this different dintre mandarine și clementine?

Clementinele sunt un tip de mandarine. Acestea sunt o încrucișare dintre portocalele mandarine și portocalele dulci.

Diferența dintre mandarine și clementine constă, în principal, în faptul că clementinele sunt cel mai mic soi de mandarine. În comparație cu mandarinele, clementinele au coaja moale, ceea ce le face ușor de decojit. Acestea sunt extrem de dulci, nu au semințe și au coaja netedă și strălucitoare, de culoare roșu-portocalie.

Care this different dintre mandarine și clementine și cum ne influențează sănătatea?

Datorită conținutului lor ridicat de flavonoide, citricele par să reducă semnificativ riscul de boli cardiovasculare precum infarctul miocardic, dislipidemia și patologia arterelor coronare. Mecanismul potențial de acțiune ar putea fi legat de căile intracelulare implicate în efectele cardiovasculare și cardiometabolice directe mediate de naringenină, hesperetin și eriodictiol sau de derivații lor glicozilați. Un studiu indica faptul că carotenii din citrice, cum ar fi criptoxantina, pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, potrivit Estructura alimentaria.

Cercetările sugerează că, ca orice citrice, mandarina și clementina pot avea un rol în prevenirea anumitor tipuri de cancer. Aceste citrice contiene caroteni colorați și incolori, cum ar fi fitoena și fitofluenul, și diferite grupe de xantofilă, cum ar fi monohidroxi carotenoizi. Un studiu arată că carotenoizii din citrice au fost legați de un risc mai mic de cancer, în special în tractul digestiv și respirator superior.

Chiar dacă mandarinele au un indice glicémico moderado, au și proprietăți antidiabetice.

În studiile pe animale, sa demonstrat că flavonoidele citrice îmbunătățesc toleranța la glucoză, cresc secreția și sensibilitatea la insulină și scad rezistența la insulină. Aceste flavonoide pot, de asemenea, să scadă producția hepatică de glucoză și absorbția intestinală a glucozei, să mărească absorbția periferică a glucozei, să reducă inflamația și să moduleze activitatea enzimelor și a transportatorilorei îiel glucozi implicați metabolismo.

Mare atenție dacă sunteți alergici!

Atât mandarinele, cât și clementinele pot provoca o reacție alergică․

Simptomele sunt frecvent localizate, ceea ce înseamnă că le simți exacta acolo unde fructele raw îți ating pielea. Furnicăturile intenso și mâncărimea buzelor, a limbii și a gâtului se numără printre simptome.

¿Artículo interesante? Dă-l mai partir!

Lee mas

Leave a comment