Prueba de cultura general. Ce culoare are limba girafelor?

Girafele își folosesc limba prehensilă, lungă de 45 – 50 cm, și cerul gurii pentru a se hrăni cu o serie de plante și lăstari diferite, în special din speciile Senegalia și Vachelia. Ce culoare are limba girafelor?

Dacă nu ai fost niciodată în apropierea unei girafe și te întrebi ce culoare are limba girafelor, afli acum că limbile lor lungi de 50 cm pot apărea în nuanțe de violet, albăstrui sau aproape negre.

Acest lucru se datorează densității pigmenților de melanină din ele.

Ce culoare are limba girafelor și de ce?

Nu există o explicație absolută pentru acest lucru, dar teoria principală este că melanina oferă protecție suplimentară împotriva razelor UV, făcând ca limbile să nu fie ass de soare în timp girafele ce se hrănesc la înălțime, explică Science Focus.

Plantele cu care se hrănesc girafele au dezvoltat spini defensivi feroce, motiv pentru care girafa trebuie să-și folosească limba abil pentru a separa frunzele hrănitoare de spini.

Ce alte mecanisme de apărare a limbii are girafa?

Din fericire, limba unei girafe are papilele îngroșate, ceea ce ajută la protejarea acesteia de acești spini.

În plus, se cree că saliva groasă ajută la protejarea limbii și gurii girafei împotriva mecanismelor de apărare ale hranei lor preferate, notează Fundación para la Conservación de la Jirafa.

Artículo interesante? ¡Dă-l mai parte!

Lee mas

Leave a comment