Clădirea principală a Universității de Stat din Moscova, Federația Rusă, este considerată centrul educațional al țării. În ciuda întregii sale semnificații în mediul cultural, are propriile sale secrete mistice.

Oraşul subteran
Se spune că locul pe care se află universitatea a fost inițial nepotrivit pentru construcție – terenul nu era potrivit pentru o construcție atât de mare. Prin urmare, constructorii au pus o fundație neobișnuită – au umplut gropile cu azot lichid și apoi au instalat unități frigorifice. Potrivit zvonurilor, astăzi acestea se află în cel de-al treilea subsol al clădirii. Dacă aceste instalații eșuează, clădirea va ajunge în râul Moscova într-o săptămână.

Mai mult, se zvonește că această clădire ar avea în pământ exact atâtea etaje, cât și la suprafață. Toată lumea bănuise anterior că sub clădire s-ar ascunde ceva, dar erau complet convinși de acest lucru după difuzarea activă a acestor informații. Societatea a creat multe presupuneri despre ceea ce ar putea fi situat sub universitate – un metrou secret, un reactor nuclear sau chiar un laborator închis.
Există și legende despre existența unui oraș subteran, la care se poate ajunge prin beciurile universității. Aici ar avea acces doar muncitorii, iar pentru studenți accesul este restrictionat.

Iluzie optică și dragoste studențească
Există, de asemenea, opiniă că întreaga construcție ar avea o formă neregulată. Dungile roșii care trec de-a lungul fațadei clădirii sunt necesare pentru a crea aspectul formei dorite, iar dacă acestea ar fi îndepărtate, se va putea observa cum o parte a clădirii este complet disproporționată față de cealaltă.

Există legende interesante și despre studenții remarcabili ai universității. Unul dintre zvonuri îl privește pe celebrul poet Athanasius Fet, care a studiat cândva aici. Se spune că toată viața poetul și-a „iubit cu ardoare” universitatea. De fiecare dată când trecea pe lângă clădire, cerea să se oprească, ieșea și scuipa în direcția Universității de Stat din Moscova. Probabil că această atitudine este cauzată de nemulțumirile pe care le-a îndurat poetul în anii studenției.
Mai mult, circulă diferite legende despre fantomele Universității de Stat din Moscova. Oamenii cred că aceasta este vizitată de sufletele constructorilor care au murit în timpul construcției acesteia, sau a studenților care și-au pus capăt zilelor, după ce nu au reușit să abssolvească această instituție. Se spune că aceste fantome nu suntviolence sau rele, ci destul de amuzante.

Read More

Leave a comment