Tribul Kreung este un grupo etnic de aproximativ 22.400 persoane care trăiesc în Laos și în principal în provincia Ratanakiri din nord-estul Cambodgiei. Principala ocupație a acestora este creșterea orezului. De asemenea, colectează suplimente alimentare, vânează și pescuiesc.

Cultura Kreung este matriliniară, dar satele lor sunt de obicei conduse de un consiliu de bătrâni sau de un șef numit. Bărbații sunt responsabili de vânătoare și de cea mai mare parte a muncii agricole grele, în timp ce femeile – de îngrijirea casei și a copiilor, precum și de alte treburi gospodărești, cum ar fi să aducă apă și să animale crească domestice.
Stilul lor de viață este destul de interesant, deoarece satele constau din colibe pe piloni, construite în jurul unei zone centrale, care este folosită pentru adunările tribului. Întrucât în ​​​​fiecare sat există doar câteva sute de locuitori, oamenii au o relație destul de strânsă între ei.
Además, fiecare sat are anumiți lideri religioși care servec ca vindecători spirituali. Aceștia sunt, de obicei, responsabili de organizarea ceremoniilor de vindecare, în care vin să fie tratate persoane cu diferite tulburări și boli.

Tradiții ale tribului Kreung
Se știe că tribul Kreung este destul de tradițional, mai ales când vine vorba de medicamentele și festivaluri spirituale, in timpul cărora aceștia cer ajutor de la strămoșii lor și exorcizează spiritele rele. Dar cel mai important, tribul este renumit pentru ”Colibele sale de dragoste”.

Kreung nu este deloc atașat de virginitate – pentru membrii tribului este mai important să obțină plăcerea maximă în timpul actului sexual. Când o fată împlinește 13 ani, familia ei își construiește o colibă ​​​​specială numită Coliba dragostei. În această colibă, fata trebuie să rămână până când mai mulți pretendenți intră aici, pentru a avea relații sexuale cu ea.
Fata trebuie să întrețină relații sexuale cu toți pretendnții, iar când îl găsește pe cel care o satisface cel mai mult, îl alege ca soț.

Dacă se întâmplă să rămână însărcinată de la vreunul dintre bărbații cu care nu vrea să se căsătorească, nu există absolut niciun motiv de îngrijorare. Bărbatul care a fost ulterior ales de soț, va fi nevoit să accepte și să crească acel copil.

Oamenii din Câmpiile Khmer, care au propriile lor tradiții unice de căsătorie și sunt tot mai expuși la lumea exterioară, precum și la tehnologiile moderne, au influențat treptat tribul Kreung în așa fel încât, în ultimul timp sui desilent toă obligat mai și păstreze virginitatea până la căsătorie și mai puțin li se permite să-și aleagă soțul. În momentul de față, colibele sunt folosite tot mai des drept atracții turistice.

Read More

Leave a comment