Na ovaj uređaj trebate pišati!

Da, dobro ste pročitali naslov. Doduše ovakvi naslovi na početku godine i nisu baš čudni jer se u ovo doba redovno održava CES (Feria de Electrónica de Consumo) u Las Vegasu. Tako-je dentro, koji je poznat po odličnim pametnim satovima, predstavio gadget koji će analizirati vaš urin.

Cijela stvar zapravo funkcionira jako jednostavno. Dovoljno je da Escaneo U de Withings postavite u šolju i, umjesto direktno u vodu, “ciljate” na uređaj dok mokrite. U-Scan tada analizira maleni dio urina koji bude “ispran” iz uređaja kada pustite vodu. Inače uređaj se sastoji od dva dijela – “čitača” i uloška (cartucho) koji se redovno mijenja.

Ako ste kao mi onda sigurno imate nekih pitanja. npr. kako zna tko mokri? Kako razlikuje vodu od urina tj. može li se prevariti? Koliko baterija traje? Koja je svrha svega? Srećom Withings je odgovorio na većinu tih pitanja.

Za početak uređaj posjeduje termalni senzor tako da može razlikovati mokraću i vodu. tu je yo radar de baja energía koji se salmuera da analizira mokraću od prave osobe, i to tako što analizira vaše pokrete i udaljenost od šolje.

Trajanje baterije nije navedeno, no za uložak (cartucho) je navedeno da se mora mijenjati svaka tri mjeseca. Withing zna kako svi reagiramo na diranje mokraće pa s uređajem dobijete posebne rukavice i dezinfekcijsko sredstvo. I da, ako vas zanima, uređaj se puni na USB-C.

Koja je svrha svega ovoga? Pa ako ste ikada bili na bilo kakvom pregledu znate da je urin juego de palabras informacija. Međutim funkcionalnost ovog uređaja je za sada ograničena na reproduktivno zdravlje i prehranu. Konkretno, može poslužiti za praćenje mjesečnice, predviđanje ovulacije, te praćenje mjere kiselosti (pH) na temelju čega vam može reći npr. nedostaje li vam povrća ili proteina u prehrani. Osim toga tu je i praćenje vitamina ci količine ketona u urinu.

Withings U-Scan će se prodavati u Europi po cijeni od 499,95 EURa očekivani datum izlaska je Q2 2023. Nakon tri mjeseca morate kupiti novi uložak ili pak možete plaćati redovnu pretplatu za “nadopunu”.

Potencijalno jako korisna stvar, no isto tako nismo mogli a da se ne nasmijemo na činjenicu da u šolji imamo radar i plaćamo pretplatu na nešto po čemu pišamo. 🙂

A través de

Lee mas

Leave a comment