Prepoznaje više od 80 jela – Samsung predstavio pametnu pećnicu s kamerom

Ovih dana održava se CES 2023, y na njemu svake godine dobijemo razne zanimljive proizvode. Već smo pisali o nekim zanimljivim gadgetima, ali to nije sve. Samsung je na CES 2023 podijelio mnogo zanimljivosti koje se tiču ​​kućanskih aparata. Kompanija je predstavila i zidnu pećnicu sa umjetnom inteligencijom.

Pećnica se odlikuje gomilom cool funkcija, a najinteresantnija je svakako kamera, koja se može koristiti za snimanje fotografija, a čak i za live stream Vašeg kuhinja!

Zidna pametna pećnica nudi još bezbroj zanimljivih funkcija. Tako npr. može sama, nakon dopuštenja korisnika, optimizovati uvjete kuhanja za određena jela. Toga porada, ona će Vas upozoriti u trenutku kada je jelo u opasnosti da izgori.

Iz južnokorejskog tehnološkog giganta naveli su da pametna pećnica može prepoznati čak 80 različitih jela. Pored toga, oni koje vode računa o zdravlju, pećnica nudi i Samsung Health integraciju, tako da Vam može preporučiti obroke u skladu s Vašim navikama itd.

Pećnica se odlikuje 7-inčnim ekranom u boji na samom uređaju, tako da možete provjeriti hranu bez otvaranja vrata. Tu je i podrška za razne moderne tehnike kuhanja. Ovu AI pećnicu možete zagrijati i postaviti tamjere no prijed putem svog pametnog telefona, kojeg ćete prethodno povezati s pećnicom.

Samsung je objavio da će ova pametna pećnica biti dostupna za kupovinu krajem 2023. godine u Sjevernoj Americi. Južnokorejska kompanija nije otkrila detalje o tome hoće li pećnica stići i na neka druga tržišta osim sjevernoameričkog. Nažalost, Samsung nije podijelio ni detalje o cijeni ove pećnice, no ne sumnjamo da će se odlikovati respektabilnom cijenom.

IZVOR/FUENTE

Lee mas

Leave a comment