Prueba de cultura general. Care este cea mai înaltă iarbă din lume?

Care este cea mai înaltă iarbă din lume? Ei bine, nu este iarba din curtea ta, indiferent de ce crezi tu sau spun vecinii tăi. Probabil nici nu realizazi că iarba cea mai înaltă din lume este într-adevăr iarbă.

Cea mai înaltă iarbă din lume este Dendrocalamus giganteus, cunoscut și sub numele de bambus gigant sau bambus dragon.

Această specie crește până la o înălțime medie de 20-25 de metri, dar recordul de 42 de metri îi aparține creșterii bambusului din Arunachal Pradesh, India.

Nu numai că bambusul dragon este iarba cea mai înaltă, dar poate fi și cea cu cea mai rapidă creștere.

Bambusul uriaș mediu crește până la 20-25 de metri, având culmi (sau tulpini) cu un diametru mediu de 10-35 cm. Acest bambus poate crește până la 40 cm pe zi. Distanța dintre nodurile de pe culmi măsoară 25-40 cm, conforme SFUAA.

Desigur, Dendrocalamus giganteus crește în India, unde a fost găsită aglomerația de recorduri. De asemenea, îl veți găsi în Thailanda, Myanmar, Sri Lanka, Bhutan și provincia Yunnan din China. Poate crește la altitudini de la nivelul mării până la 2.000 de metri deasupra nivelului mării. Bambusul gigant crește cel mai frecvent de-a lungul malurilor râurilor sau în păduri.

Bambusul gigante nu este un copac

Spre deosebire de copacii care formează inele de creștere, bambusul crește în zone în care coronamentele pot fi dense.

Din cauza modului în care cresc bambusul gigant și alți bambuși, supraviețuirea depinde de trimiterea rapidă a frunzelor sau a tecii în sus, către sau prin coronament. En consecuencia, tulpinile sunt goale și se întind rapid în sus, atingând înălțimea maximă în aproximativ trei luni.

Bambusul se schimbă rapid pe măsură ce crește

Atunci când lăstarii proaspeți de bambus uriaș ies din pământ, aceștia sunt de culoare violet-negricioasă, dar se schimbă în verzui gri pe măsură ce cresc. Puteți vedea rădăcini aeriene care se extind de la culmi până la al optulea nod.

Culmii în creștere au un strat alb care acționează ca un insecticid natural. După ce culmii ating înălțimea și diametrul maxim, se opresc din creștere, se usucă cu o suprafață netedă și devin maro-verde.

Frunzele lungi, triunghiulare se ramifică din partea superioară a culmilor și variază între 15 și 50 cm lungime și 3-10 cm lățime.

Cea are în comun cea mai înaltă iarbă cu iarba din curțile noastre?

Un lucru pe care Dendrocalamus giganteus îl are în comun cu gazonul este că crește în pâlcuri precum păiușul și loliumul. Alte specii de bambus trimit rizomi, care este același mod în care crește Floarea fânului.

Deoarece Dendrocalamus giganteus și alți bambuși cresc din aglomerații sau rizomi, ei înfloresc rar și pot înflori o singură dată. Dendrocalamus giganteus înflorește la fiecare 40 până la 76 de ani.

¿Artículo interesante? Dă-l mai partir!

Leer más

Discover a hidden easter egg

A word from our sponsor

spot_img

read more

explore

other articles