Prueba de cultura general. Ce nu au nevertebratele?

În funcție de un anumit criteriu, animalele se împart în două categorii: vertebrado și nevertebrate. Care this diferența dintre cele două; ce nu au nevertebratele?

Ce nu au nevertebratele, în comparație cu animalele vertebrado?

Nevertebrat este orice animal care nu are coloană vertebrală (sau „șira spinării), spre deosebire de vertebradole cartilaginoase sau osoase.

Peste 90% dintre toate speciile de animale vii sunt nevertebrate. Nevertebratele incluye animale precum stelele de mare, aricii de mare, râmele, bureții, meduzele, homarii, crabii, insectele, păianjenii, melcii, scoicile și calamarii.

Nevertebratele sunt deosebit de importante prin rolul lor de dăunători agricoli, paraziți sau agenți pentru transmiterea infecțiilor parazitare la oameni și la alte vertebrado.

Ce sunt și ce nu au nevertebratele?

Nevertebratele servec drept hrană pentru oameni; sunt elemente cheie în lanțurile trofice care susțin păsările, peștii și multe alte specii de vertebrado; și joacă roluri importante în polenizarea plantelor, potrivit Britannica.

În ciuda faptului că oferă servicii importante de mediu, nevertebratele sunt adesea auxiliare în cercetarea și conservarea faunei sălbatice, prioritatea fiind acordată în schimb studiilor care se concentrează pe vertebrado mari.

În plus, mai multe grupuri de nevertebrate (inclusiv multe tipuri de insecte și viermi) sunt privite doar ca dăunători, iar până la începutul secolului 21, utilizarea intensivă a pesticidalor în întreaga lume a provocat scăderi substanțiale ale populației în rândul albinelor, viespilor și al altor insecte terestre.

Nevertebratele sunt foarte diversity

În afară de absența unei coloane vertebrale, nevertebratele au puține lucruri în comun. Ele sunt distribuite în mai mult de 30 de încrengături. În schimb, toate vertebradole sunt cuprinse într-o singură încrengătură, Chordata. (Însă încrengătura Chordata include și ascidii și alte grupuri de nevertebrate.)

Nevertebratele sunt, în general, animale cu corp moale, cărora lelipsește un schelet intern rigid pentru atașarea mușchilor, dar adesea posedă un schelet exterior dur (ca la majoritatea moluștelor, crustaceelor ​​și insectelor) care are rol în protecția corpului.

Lee mas

Discover a hidden easter egg

A word from our sponsor

spot_img

read more

explore

other articles