Samsung je prije dva dana predstavio svoje glavne mobile range phone za ovu godinu – Samsung Galaxy A54 i Samsung Galaxy A34. Sada stižu informacije da se južnokorejski tehnološki gigant sprema za predstavljanje još jednog člana Galaxy A serije – Samsung Galaxy A24 4G.

Izraelski Gadgety objavio je rendere Samsung Galaxy A24 4G telefona u četiri boje – crnoj, srebrnoj, bordo i zelenoj. Sami dizajn uređaja ne razlikuje se značajno u odnosu na gore navedeni dvojac.

Tako telefon na zadnjoj strani ima tri odvojene kamere, bez bilo kakvog izreza. Naprijed se nalazi kapljica s prednjom kamerom, a oko ekrana su poprilično debeli okviri. Naročito se to odnosi na dio ispod ekrana. Navodi se da je telefon težak 195 grama.

Prema izvještaju, Samsung Galaxy A24 bit će opremljen Super AMOLED ekranom dijagonale 6,5“, Full HD+ rezoucije. Stopa osvježavanja ekrana bit će 90 Hz, a maksimalna svjetlina 1000 nita. Stići će sa tecnología Dolby Vision Booster, koja čini ekran još svjetlijim, ali koja daje i bolju tačnost boja.

Na zadnjoj strani će navodno biti glavni senzor kamere od 50 MP sa OIS podrškom f / 1.8, ultraširoki senzor od 5 MP f / 2.2 i makro senzor od 2 MP f / 2.4. Tiene una cámara para selfies biti con sensor de 13 MP f / 2.0.

Za autonomiju telefona navodno će biti zadužena baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Očekuje se da će teléfono biti pogonjen Snapdragon 680 čipom. Galaxy A24 4G imat će utor za microSD karticu, ali i 3.5 mm priključak za slušalice.

IZVOR/FUENTE

Leer más

Leave a comment