Televizoarele 8K interzise în Europa? UE pregăteşte legi stricte, care fac consumul acestor TV-uri prohibitiv

Uniunea Europeană a început să ia tot mă multe măsuri de economisire a energiei şi să blocheze vânzarea de dispozitive care sunt vampiri de current. În martie 2023 va fi publicat un nou index de eficiență energetică, care va lăsa multe gadgeturi şi aparate pe tuşă. Televizoarele 8K de la Samsung şi LG ar putea fi printre ele.

Uniunea Europeană şi-a actualizar etichetele energee în primăvara lui 2021, ducând multe modele în clasă cu consum cel mai redus, (G). La 2 ani reglementările sunt şi mai stricte, cu atât mai mult pentru televizoarele noi. Incluyendo un teléfono oficial de la TCL, un comentario despre problema de la IFA 2022, afirmando que la empresa aceasta nu plănuieşte televizoare 8K dacă UE chiar adopta măsurile. Reprezentanţii Samsung Electronics au declarat totuşi că ei sunt convinşi că e posibil să producă televizoare 8K care să se alinieze la noile standarde, doar că nu va fi uşor.

En este momento, la visualización de OLED está permitida para que el consumidor pueda pulsar varias veces LCD-urile, iar LCD-urile incluye LED, QLED, MiniLED. microLED şi mai toate variantele 8K nu se pot alinia cu ce vrea UE acum. De la 1 martie 2023 dispar şi excepţiile pentru panouri 8K şi tehnologii TV de orice fel. Cei de la Flatpanels HD au făcut un calcul pentru a descoperi consumul maxim de energie odată cu noile retricţii.

Como ejemplo, un televisor de 55 pulgadas con un consumo máximo de 84 W, hasta 65 W y 112 W hasta 75 pulgadas y 141 W. Asta în mod video “Standard”, fără ceva Cinema sau Gaming. Ca idee, cel mai nou modelo TV Samsung 8K de 75 pulgadas consumo 219W. Samsung şi también produceători ar putea fenta legislaţia pe model VW (vă amintiți de scandalul cu emisiile). La TV-uri s-ar putea întâmpla astfel: modul default să fie unul Low Power, iar apoi să comutăm pe alt mod, care ar putea mări consumul. Vom vedea!

Mulțumim Marius pentru pont!

Lee mas

Leave a comment